PROGRAM HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Koç Üniversitesi İşletme Doktora Programının temel odağı öğrencileri, dünyadaki en üst seviye araştırma okullarından birinde yer alabilecek şekilde kendi araştırma konularında önde gelen araştırmacılardan biri haline gelmeleri için eğitmektir.Başarılı araştırmacılar yetiştirme hedefine ulaşmak için programın üç unsuru öne çıkar:

Öğretim Üyeleri

Koç Üniversitesinin tüm öğretim üyeleri dünyadaki bilinen doktora programlarını tamamlamışlardır ve uluslararası düzeyde etkili araştırmalar yapmaktadırlar. Öğretim üyelerimiz araştırma odaklıdırlar ve kendi uzmanlık alanlarındaki en üst seviye yayınlarda yazmaktadırlar. Ayrıca, çok sayıda öğretim üyesi, en üst seviye yayınlarda yayın inceleme kurulunda temsil edilmektedirler.

Program Yapısı

Koç Üniversitesi İşletme Doktora Programının esnek bir yapısı vardır. Örneğin pazararlama alanındaki doktora adayları tüketici davranışları, strateji veya modelleme alanlarına odaklanabilirler ve böylece doktora çalışmalarını kişiselleştirebilirler. Bu kişiselleştirme, aralarında ekonomi ve psikolojinin de olduğu ilgili dallardan dersler almayı da kapsayabilir. Ayrıca program gerekliliklerimiz, yüksek kalitede araştırma ortaya koyabilmek için temel olan kavramsal ve metodolojik becerilere odaklanmaktadır.

Öğrenci Desteği

Koç İşletme Enstitüsü öğretim üyeleri, doktora öğrencilerinin eğitimine odaklanmışlardır ve öğrencilerle ortak projelerde iş birliği yaparlar. Bu tür iş birliklerinden doğan yayınlanmış bilimsel yazılar, bu yaklaşımın başarısının bir kanıtıdır. İşletme doktora programında öğrencilerin öğretme sorumlulukları son derece sınırlı tutulmuştur. Bu durum onların zamanlarını daha çok araştırma yeteneklerini geliştirmeye ayırmalarını sağlar.

Tüketici davranışları ile ilgilenen öğrenciler için 21 laboratuvar istasyonuna sahip, özel bir pazarlama laboratuvarımız mevcuttur. Çalışma duyurularını, katılımcı kayıtlarını ve ekstra kredi ödevlerini kaydeden bir yazılım sayesinde veri toplama işi basitleşmiştir.

Doktora öğrencilerimiz arasında destekleyici bir kültürü vurgulamakta ve birey olarak öğrencilerin başarısından çok grubun başarısına odaklanmış durumdayız. Bunun sonucunda oluşan destekleyici sosyal ortam, öğrencilerin meslektaşları ile değerli ilişkiler kurmalarını sağlar.

Ph.D. öğrencileri için Akademik Yönetmelik ve Kurallar

https://gsb.ku.edu.tr/sites/gsb.ku.edu.tr/files/lisansustuprogbursyonergesi.pdf

MEZUNİYET DERECESİ 

İşletme doktora derecesi

BAŞVURU KOŞULLARI

Doktora Programına başvurmak için, başvuru sahiplerinin online başvuru formunu https://apply.ku.edu.tr/gradapp doldurmaları ve aşağıdaki belgeleri tamamlaması gerekir:

  • GMAT veya GRE, TOEFL ve ALES Test Puanları:Adaylar GMAT sınavından en az 600 puan, GRE sınavından 150 puan ve TOEFL IBT’den 80 puan almalıdır.
    TOEFL (ETS) test puanları 0163 kurum numarasına, GRE (ETS) test puanları 0163 kurum numarasına, GMAT (GMAC) test puanları 0668 kurum numarasına gönderilmelidir.
    ALES (Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı-for native applicants) Puanları ve GPA:
    MA/MS: Eşit Ağırlıklı test puanı en az 70
    BA/BS: Eşit Ağırlıklı test puanı en az 80. Mezuniyet GPA: en az  3,00/4,00 olmalıdır.Adayın daha önce öğrenim gördüğü üniversitelerden alınmış resmi akademik transkriptler (İşletme Enstitüsü, Koç Üniversitesi, Rumeli Feneri yolu, Sariyer, Istanbul, 34450, Türkiye adresine gönderebilirsiniz.)
  • Niyet Mektubu
  • Başvuru için 3 adet referans mektubu gerekmektedir. Aday, Online Başvuru Formu’nda referans mektuplarını dolduracak kişilerin iletişim bilgilerini belirtir ve Enstitü tarafından ilgili kişilere Referans Mektubu Formu’nun web adresi e-mail yoluyla gönderilir.
  • Özgeçmiş

Başvurularını tamamlayan adaylardan uygun görülenler mülakata alınırlar.
Sorularınız için gsb@ku.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

MÜFREDAT

Temel Dersler

Mikroekonomi Temel Gerekliliği

Aşağıdaki derslerden biri:

Kantitatif Metodlar Gerekliliği

Aşağıdaki derslerden biri:

Araştırma Metodolojisi Gerekliliği

Aşağıdaki derslerden biri:

Doktora Seminerleri

Pazarlama, Kantitatif Metodlar, Finans ve Operasyon Alan Seminerleri

Seçmeli Dersler

Lisansüstü dersleri danışman tarafından onaylanır

Genel Gereklilikler

Öğretme

Akademik Yazım

Tez

SINAV YÖNERGESİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Ders Harf Notları ve 4’lük Sistem Üzerinden Denklikler

A+ 4.3
A 4.00
A- 3.70
B+ 3.30
B 3.00
B- 2.70
C+ 2.30
C 2.00
C- 1.70
D+ 1.30
D 1.00
F 0.00

 

DEĞİŞİM PROGRAMI OLANAKLARI?

Değişim Programı Olanakları

Değişim okullarının sayısı yıllar için hızla artmış olup, kurum sayısı 100’ü geçmiştir.

+ Koç Üniversitesi ile ortaklık anlaşması bulunan okulların tam listesi için tıklayınız.

DERS TANIMLARI

Ders tanımlarına aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

https://gsb.ku.edu.tr/tr/programlar/tam-zamanli-programlar/isletme-doktorasi/ders-tanimlari/

Program Öğrenme Çıktıları

 

1- Alanlarında derinlemesine bilgi edinme ve araştırmaları sentezleyebilme.
2- Araştırma metodolojisinde ileri düzey becerileri geliştirme.
3- Özgün araştırma projeleri üretebilme.