Program Hakkında

Koç Executive MBA Programı 1994 yılında, Türkiye’nin ilk Executive MBA programı olarak kurulmuştur. Koç Executive MBA Programı Türkiye’den ve bölgemizden Financial Times sıralamalarında yer alan ilk programdır. Koç Üniversitesi Executive MBA programı 2018 yılı Financial Times sıralamasında dünya genelinde 61. sırada yer almaktadır.

Koç İşletme Enstitüsü olarak global ölçekte tanınmış bir mükemmeliyet merkezi olmak vizyonumuz doğrultusunda en yüksek akademik standartları devam ettirmeye kararlıyız.

Koç Executive MBA Programının saygınlığının temelinde titizlikle hazırlanmış müfredatı, seçkin öğretim üyeleri ve parlak öğrencileri bulunmaktadır. Günümüz işverenleri Koç Executive MBA Programının hem katılımcı bazında hem de bağlı bulunan kurum bazında büyük dönüşümler sağlayan bir tecrübe olduğuna inanıyor.

Executive MBA Programımız üstün müfredatı, uzman öğretim üyeleri, geniş iş bağlantıları ve modern imkanlarıyla günümüzün ve geleceğin liderleri için değerli bir yatırımdır.

Koç Executive MBA programı; iş ve yönetim teorisinin temel prensipleri olan ekonomi, muhasebe, iş stratejisi, yönetim ve karar verme bilimi, finans, pazarlama, operasyon yönetimi, yönetim bilgi sistemleri ve uluslararası işletme konuları üzerinde yoğunlaşmaktadır. Stratejik sezgileri yüksek, birden çok birimde deneyim sahibi, global bakış açısına sahip ve dünya çapında bir lider için gerekli analitik ve informatik yeteneklerle donanmış MBA mezunları yetiştiriyoruz.

Mezuniyet Derecesi

İşletme Yüksek Lisans Derecesi

Kabul Koşulları

Executive MBA kariyerlerini geliştirmek isteyen yöneticiler için iş hayatında tecrübe edindikten sonra katılım sağlanılan bir programdır. Koç Executive MBA, en az yedi yıl (en az 2 yılı yönetim deneyiminden oluşmak üzere) tam zamanlı çalışma deneyimine sahip öğrenciler için tasarlanmıştır.

Executive MBA Programı’na katılmanın ilk ve en önemli koşulu, motivasyon ve istekliliktir. Ayrıca başvuru sahiplerinin aşağıdaki niteliklere sahip olması gerekir:

  • Akredite bir kurumdan lisans derecesi (* yurtdışındaki lisans öğrenimleri, Türk Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmalıdır)
  • Executive MBA programı için asgari 7 yıl boyunca tam zamanlı profesyonel iş deneyimi (söz konusu deneyimin asgari 2 yılı yönetici deneyiminden oluşmalıdır)
  • İngilizce yeterlilik
  • Executive MBA Programına başvurmak için, başvuru sahiplerinin çevrimiçi başvuruyu tamamlamaları online başvuru sistemine aşağıdakileri yüklemeleri gerekir;
  • Katıldığı her üniversiteden resmi bir akademik transkript
  • Belirtildiği şekilde üç deneme
  • Başvuru ücreti ödeme makbuzu
  • Yazılı bir kurumsal destek bildirimi
  • İki referans mektubu

Başvuru için 2 adet referans mektubu gerekmektedir. Aday, online başvuru formu’nda referans mektuplarını dolduracak kişilerin iletişim bilgilerini belirtir ve Enstitü tarafından ilgili kişilere referans mektubu formu e-mail yoluyla gönderilir.

Başvurularını tamamlayan ve başvuru koşullarına uyan aday öğrenciler mülakat için Koç Üniversitesine davet edilmektedir. Adaylara mülakattan hemen önce okumaları için bir iş vakası verilmekte olup mülakat sürecinin bir parçası olarak vaka ile ilgili soruları yanıtlamaları istenmektedir.

Önemli Not:  

*Yüksek Öğretim Kurumu, lisans derecesini yurt dışında bulunan Üniversite’lerden alan öğrencilerin diplomaları için kurum tarafından tanınırlık alınmasını şartını getirmiştir.  Söz konusu üniversitelerin YÖK tarafından tanınmaması durumunda öğrencilerin Türkiye’de herhangi bir Üniversite’ye yapacakları yüksek lisans ve benzeri öğrenim başvuruları geçersiz sayılmaktadır. Tanınırlık süreci öğrenciler adına Kayıt Kabul Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

* Türk vatandaşı olan ve lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayan öğrencilerin ise denklik belgesi almak üzere YÖK’e başvuru yapmaları ve ilgili belgeyi Kayıt Kabul Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.

Değişim Programı Olanakları

Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi Global Yüksek İşletme Programları Ağı’nın (GNAM) Türkiye’deki tek üyesidir. GNAM, dünya çapında MBA programının geleceğini belirleyen lider bir organizasyondur. Çetin ve çok çeşitli bir zemin üzerine kurulu olan küreselleşen dünyada GNAM, ilgili tarafların birbirleriyle irtibata geçmesini ve işletme ve toplumun karşılaştığı liderlik zorluklarını ele almasını sağlayan yenilikçi bir yaklaşım olarak öne çıkmaktadır. Yeni GNAM, öğretim üyelerine fikir alışverişi, araştırmalarda işbirliği ve örnek vaka ve ders materyallerini birlikte hazırlanma imkanı vererek ve öğrencilere öncülük edecekleri herhangi bir çevreye ilişkin zorlukları tecrübe etme olanağı tanıyarak, hem ekonomik güce sahip hem de ekonomik açıdan gelişmekte olan ülkelerdeki lider işletme okulları arasında önemli ilişkiler kurulmasına zemin hazırlamaktadır. Ayrıca GNAM üyesi olarak, Koç Üniversitesi’ndeki EMBA öğrencileri, Yale Üniversitesi’nde düzenlenen ve tüm dünya ülkelerindeki üstün başarılı öğrencileri bir araya getiren bir yıllık bir öğretim programı olan Yale İşletme Okulu İleri Derece İşletme Yüksek Lisansı (MAM) programına katılma hakkına sahiptirler ve bu program için umut vaat etmektedirler. Yale Üniversitesi’nin kaynaklarından faydalanarak dünyanın dört bir yanındaki en çok gelecek vaat eden işletme öğrencilerini fikirlerini ve bakış açılarını paylaşmaları için bir araya getiren bu program, geleceğin liderlerine modern dünya piyasa ekonomisindeki zorluklar hakkındaki bilgilerini genişletmeleri için benzersiz bir fırsat tanımaktadır. MAM programındaki öğrenciler, Yale MBA öğrencileri, Yale öğretim üyeleri ve misafir eğitim görevliler ile kurumsal ortaklar ve şirket ortaklarındaki profesyoneller ile yakın bağlantılar kuracaktır. MAM öğrencilerinin, Yale İşletme Fakültesi ağlarına ve okulun Kariyer Gelişim Ofisi gibi kaynaklarına erişimleri olacaktır. Yale İşletme Fakültesinin Gelişmiş İşletme Yüksek Lisansı hakkında daha detaylı bilgi için, mam.som.yale.edu adresini ziyaret ediniz. Global İşletme Okulu Ağı hakkında daha detaylı bilgiye advancedmanagement.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Sınav Yönergesi, Ölçme ve Değerlendirme

Ders Harf Notları ve 4’lük Sistem Üzerinden Denklikleri

A 4.00
A- 3.70
B+ 3.30
B 3.00
B- 2.70
C+ 2.30
C 2.00
C- 1.70
D+ 1.30
D 1.00
F 0.00

Mezuniyet Koşulları ve Ders Programı

Koç Executive MBA Programı on yedi aylık bir sürede tamamlanan yoğun bir programdır. Koç EMBA programında başarılı olabilmek için olağanüstü motivasyon ve bağlılık gerekmektedir. Program çerçevesinde son derece etkin bir zaman çizelgesi takip edilmektedir. Tam zamanlı dersler boyunca, öğrenciler haftada 48 saati (Pazar günleri hariç) sınıfta geçirirler. Hafta sonu derslerinde, öğrencilerin haftada 8 saat derslerde olmaları ve bireysel ve grup çalışmalarına her hafta en az 16 saat ayırmaları beklenmektedir. Toplamda öğrenciler programın başında ve sonunda yer alan kamp dönemleri için toplam dört hafta, Uluslararası eğitim gezisi için ise bir hafta ayırmaktadırlar. 13 aylık bir süre zarfında tamamlanan dersler sonrasında öğrenciler bireysel olarak hazırlanan mezuniyet projeleri üzerinde çalışmaya başlıyorlar.

Executive MBA Programı’nda seçmeli dersler bulunmamaktadır. Müfredat 51 kredilik zorunlu derslerden ve mezuniyet projelerinden oluşur.

Koç Executive MBA derecesine sahip olabilmek için aşağıdaki şartlar yerine getirilmelidir:

  • Program sonunda minimum 3.00 not ortalamasına sahip olmak
  • 51 krediyi başarıyla tamamlamış olmak
  • Uluslararası eğitim gezisi’ne katılmak
  • YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu) mezuniyet projesi ve bireysel olarak hazırlanan bir mezuniyet projesi sunmak

YÖK Mezuniyet Projesi (1 Kredi-zorunlu)

Yükseköğretim Kurulunun yönetmelikleri ve gereklilikleri uyarınca; Koç Executive MBA programında, mezuniyet tezi şartı bulunmamaktadır. Öğrenciler mezun olabilmek için program süresi içerisinde belirlenen bir ders kapsamında mezuniyet projesi hazırlamaktadırlar.

Bireysel Mezuniyet Projesi (kredisiz-zorunlu)

13 ay süresince sunulan derslerin tamamlanması üzerine, her öğrenci bireysel bir mezuniyet projesi üzerinde dört ay süresince çalışmaya başlar. Söz konusu projenin teslimi sonrasında program tamamlanmış olur.

Uluslararası İşletme Eğitim Gezisi

Uluslararası eğitim gezisi Uluslararası İş Yönetimi dersi kapsamında düzenlenmektedir. Daha önce, Çin ve ABD’de dünyanın önde gelen işletme okullarına geziler düzenlenmiş olup, bir hafta süren eğitim gezisi programı son yıllarda Washington D.C.’deki Georgetown Üniversitesi’nde gerçekleştirilmektedir. Program üniversite tarafından sunulan dersleri, şirket ziyaretlerini ve kültürel etkinlikleri içermektedir.

Öğrencilerin uluslararası ticaretin dinamiklerini küresel bakış açıları ve ulusal politikalarla derinlemesine değerlendirmelerini sağlayan eğitim gezisi, aynı zamanda öğrencilere uluslararası bir deneyim kazanma fırsatı da sunmaktadır. Program takvimi, Georgetown Üniversitesi fakültesinin çoğunlukla uluslararası ticaret ve küresel ekonomiye olduğu kadar işletme-devlet ilişkilerine de odaklanan sürükleyici ders serileri üzerine kuruludur. Programdaki dersler, ardından öğrenciler başkent Washington D.C’de bulunan Dünya Bankası ve IFC gibi önde gelen kurumları ziyaret etmektedir.

Uluslararası işletme eğitim gezisi Executive MBA müfredatında Uluslararası İşletme dersinin bir parçası olduğundan, katılım zorunludur.

Ders tanımlarına bu bağlantıdan ulaşılabilir.

Kariyer Gelişim  Merkezi

Executive MBA programı mezunları ise yine geniş bir yelpazede yer alan sektörlerde yönetici pozisyonlarında çalışmaktadırlar. Bunların arasında; otomotiv, inşaat, dayanıklı tüketim malları, kozmetik, savunma sanayi, enerji, hızlı tüketim malları, sağlık, telekomünikasyon, denetim, bankacılık, danışmanlık, turizm, teknoloji ve finans sektörleri belirtilebilir.

Koç İşletme Enstitüsü Kariyer Servisleri Ofisi’nin misyonu, programın ilk gününden başlayarak öğrencilerin kariyer stratejilerini geliştirmesine yardımcı olmaktır. Bu, öğrencilere belirli kariyer yolları empoze etmek değil tam tersine öğrencilerin kendilerini değerlendirme, geliştirme ve sonunda etkili bir kariyer arama sürecine başlamaları için gerekli araç ve ortamı sağlamaktır. Öğrencilere sağlanan kariyer hizmetleri, onların kendi geleceklerini şekillendirmesi ve amaçlarına ulaşması için tasarlanmıştır.

Günümüz iş dünyasında, çoğu zorlu iş fırsatı medya araçlarında yer almaksızın görünmez bir iş pazarında duyurulmaktadır. Enstitümüzün şirketlerle kurduğu ilişki, bu pozisyonlara erişimi sağlamaktadır. Hatırı sayılır oranda şirket Kariyer Ofisi’ne staj ya da yarı zamanlı veya tam zamanlı iş pozisyonlarına direkt yapılan başvuruları değerlendirmekte ve bu adayları işe almaktadır.

Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına kariyer gelişimi ve planlaması, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulması ve profesyonel iş hayatı ile ilgili kararlarında destek olmaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://career.ku.edu.tr/

Program Öğrenme Çıktıları

 

1. Eleştirel düşünme, analiz ve karar verme süreçlerine hakimiyet
2. Liderlik becerilerini çeşitli yönetim durumlarına ve hızlı değişen koşullarda uygulayabilme
3. Etik ve sosyal sorunları belirlemek ve ele almak için beceriler geliştirmek
4. Değişimi, etkili bir şekilde yönetme becerilerini geliştirme