Başvuru ve Programa Alım Süreci
Programın Koşulları
Koç Üniversitesi’nde herhangi bir bölüme kayıtlı ve akademik dereceleri iyi olan öğrenciler bu programa başvurabilirler.
GLLS uzmanlaşma programını tamamlamak için öğrencilerin aşağıda belirtilen derslerden 1. Seviyede (Başlangıç-Fellow) 2 zorunlu ders, 2. Seviyede (Gelişmiş- Advanced) 2 seçmeli dersi tamamlaması, gerekli sayıda çalıştay; seminer ve kampüs dışı öğrenme aktivitelerinde aktif katılım göstermesi; proje fikri geliştirilmesi, hayata geçirilmesi ve Koç Üniversitesi paydaşlarına sunması/tanıtması; uluslararası öğrenme deneyimi kazanılmasına fayda sağlayacak değişim programlarına, uluslararası konferans, eğitim ve yarışmalara katılım gerekliliklerini yerine getirmesi gerekmektedir.
Aşağıda belirtilen dersler, uzmanlaşma programı danışmanı tarafından onaylanmak suretiyle denk dersler ile değiştirilebilir. Ayrıca belirtilen her ders için dersi sunan departman/fakültenin belirlediği önkoşullar geçerlidir.
Uzmanlaşma sertifikasını elde edebilmek için öğrencilerin bu yazıda belirtilen bütün koşulları yerine getirmesi gerekmektedir. Öğrenci program kapsamında belirtilen iki ayrı seviyede (Başlangıç-Fellow, Gelişmiş-Advanced) yer alan yükümlülükleri yerine getirmesi sonucunda Koç Üniversitesi’nden mezun olurken Lisans derecesi ile birlikte GLLS uzmanlaşma sertifikasını almaya hak kazanacaktır.
Danışman : Anıl Divarcı Çakmaklı
Toplam Ders Sayısı : 4
Zorunlu Dersler: 2 (MGMT 310 veya MGMT 360 derslerinden biri ve INTL 365)
Seçmeli Dersler:
Seçmeli ders listesi dönem içerisinde belirtilen derslerin sunulmaması halinde veya sunulan yeni derslerin eklenmesiyle değişiklik gösterebilir.
Ders Dışı Aktiviteler
• Çalıştaylar
• Seminerler
• Kampüs Dışı Öğrenme Aktiviteleri
• Proje Fikri Geliştirilmesi
• Proje Pazarı’na katılım
• KUSIF Mentorluk Programı
• Uluslararası Öğrenme Deneyimi Kazanılması (Değişim Programları, Uluslararası Konferans/Çalıştay, Kısa Dönemli Yaz & Kış Yurtdışı Programı, Yurtdışı Stajı, Uluslararası Yarışma ve Uluslararası Uzmanlaşma Programı, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Programı, vb)
GLLS Uzmanlaşma Programı Seviyeler:
Başlangıç-Fellow
• MGMT 310-Creating Social Impact Through Collaborative Project Management Experiential Learning veya MGMT 360-Social Entrepreneurship
ve
• INTL 365-Survival and Prosperity in an Interdependent World
3 GLLS Yetkinlik Çalıştayı
3 Seminer
3 Kampüs Dışı Öğrenme Aktivitesi
1 Proje
1 GLLS Öğrenme Deneyimi Değerlendirmesi
1 Proje Pazarı
1 Uluslararası Öğrenme Deneyimi (Değişim Programları, Uluslararası Konferans/Çalıştay, Kısa Dönemli Yaz & Kış Yurtdışı Programı, Yurtdışı Stajı, Uluslararası Yarışma ve Uluslararası Uzmanlaşma Programı, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Programı, vb)
Gelişmiş-Advanced
2 Seçmeli ders
2 GLLS Yetkinlik Çalıştayı
2 Seminer
2 Kampüs Dışı Öğrenme Aktivitesi
1 Proje
KUSIF Mentorluk Programı
1 Uluslararası Öğrenme Deneyimi (Değişim Programları, Uluslararası Konferans/Çalıştay, Kısa Dönemli Yaz & Kış Yurtdışı Programı, Yurtdışı Stajı, Uluslararası Yarışma ve Uluslararası Uzmanlaşma Programı, Uluslararası Sosyal Sorumluluk Programı, vb)