Sınav Yönergesi, Ölçme ve Değerlendirme

Ders Harf Notları ve 4’lük Sistem Üzerinden Denklikleri

A+ 4.3*
A 4.00
A- 3.70
B+ 3.30
B 3.00
B- 2.70
C+ 2.30
C 2.00
C- 1.70
D+ 1.30
D 1.00
F 0.00

* A+ notunun Güz 2019 itibariyle 4’lük sistemdeki karışılığı 4.00 olarak alınacaktır.

Mezuniyet Koşulları ve Ders Programı

Hesaplamalı Bilimler ve Mühendislik tezsiz yüksek lisans programı
a) 2’si zorunlu (CMSE 501 ve MATH 504 ya da ELEC 518) olmak üzere en az 30 kredilik ders,
b) dönem projesi ve
c) seminer dersinden oluşur.

Öğrencilerin ilgi alanlarına göre derslerden en az on (10) tane (2 zorunlu, 8 seçmeli) alarak en az otuz (30) kredi tamamlamaları gerekmektedir. Aksi belirtilmedikçe dersler 3 kredidir. Öğrenciler danışmanlarının onayıyla en fazla 3 adet lisans seviyesindeki dersi lisansüstü derslere altyapı oluşturmak için alabilirler ve bu lisans dersleri de tezsiz yüksek lisans programının ders ve kredi şartını tamamlamak için kullanılabilir. Fen Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora Programları kapsamında açılan derslerden danışmanın önerdiği ve Enstitü Yönetim Kurulu’nun onayladığı dersler de on ders ve otuz kredi şartını sağlamak için alınabilir.

Yukarıda belirtilen on derse ek olarak tüm öğrencilerin CMSE 590 – Seminer, ETHR 500 – Bilimsel Araştırma Teknikleri ile Araştırma ve Yayın Etiği ve ENGL 500 – Akademik Yazın Tekniği derslerini almaları zorunludur.

İstihdam Olanakları ve Üst Programlara Geçiş

Koç Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü mezunları yurtiçi ve yurtdışında önde gelen şirketlerde görev almaktadırlar. Enstitü, mezun ağının canlı tutulması konusunda aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans programına kayıtlı bir öğrencinin Enstitü’deki ilgili Doktora programına doğrudan geçiş yapması mümkün değildir. Bunun ile birlikte, öğrenci Enstitü’nün ilgili Doktora programına başvuru için belirlenen koşulları sağlayabildiği durumlarda, ilgili Doktora programına kabul için değerlendirmeye alınabilir. Bu programdan mezun olan öğrencilerin bir kısmı doktora programlarına da başvurmaktadırlar.

Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına kariyer gelişimi ve planlaması, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulması ve profesyonel iş hayatı ile ilgili kararlarında destek olmaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://career.ku.edu.tr/

Hesaplamalı Bilimler ve Mühendisliği Öğrenme Çıktıları

 

1-Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olurlar.
2-Yazın, okuma ve düşünme yeteneklerine sahip olurlar.
3-Kritik düşünce, makale değerlendirmesi ve sunum teknikleri konularında beceri sahibi olurlar.
4-Hesaplamalı tekniklerin matematiksel temellerini öğrenmiş olurlar.
5-Hesaplamalı tekniklerin yazılım olarak uygulanması ve teknik problemlerin çözümünde kullanılması konusunda uzmanlaşırlar.
6-Kimya-Biyoloji Mühendisliği’nin temelini oluşturan kimya; biyoloji; termodinamik; kinetik; ısı, momentum ve kütle transferi; ayırma işlemleri; reaksiyon mühendisliği; matematiksel modelleme, denetim, süreç ve ürün tasarımı konularında bilgi birikimine sahip olurlar.
7-Kimya ve Biyoloji ile Kimya-Biyoloji Mühendisliği arasındaki ilişkinin temelleri hakkında bilgi; bu ilişkinin yenilikçi teknolojiye etkisi konusunda farkındalık sahibi olurlar.
8-Kimya ve Biyoloji sistemlerini bilimsel yöntemlerle analiz edip, yaratıcı sonuçları sentez edebilme becerisine sahip olurlar.
9-Kimya-Biyoloji Mühendisliği’nin temel bilgilerini etkin bir şekilde özgün tasarım ve deneysel projeler yoluyla pratik uygulamalarda kullanabilme becerisine sahip olurlar.
10-Disiplinlerarası/çok disiplinli çalışabilme beceri ve tecrübesine sahip olurlar.