Felsefe, Politika ve Ekonomi [Philosophy, Politics and Economics (PPE)]

• Bu program Uluslararası İlişkiler, Ekonomi ve Felsefe programlarına bağlıdır.
  • INTL 101, ECON 100 veya ECON 110, PHIL 101 ve 3 adet seçmeli ders toplam 6 ders* alan her öğrenci PPE sertifikası almaya hak kazanabilir.
  • Yukarıda belirtilmiş olan derslerin ortalamalarının en az 2.70/4.00 olması gerekmektedir. Bu ortalamanın altına düşen öğrenciler sertifika alamazlar.
  • Bu dersleri tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler sertifikalarını Mezuniyet zamanında diploma ile beraber alabilirler.
  • Ekonomi, Felsefe veya Uluslararası İlişkiler programlarında okuyan bir öğrenci kendi bölümü dışındaki iki bölümden en az birer seçmeli ders almalıdır.
  • Bu üç programın dışında bir programın öğrencisi ise Ekonomi, Felsefe veya Uluslararası İlişkiler programlarının en az ikisinden 3 seçmeli ders almalıdır.

Zorunlu dersler:

INTL 101-Introduction to Political Science
PHIL 101- An Introduction to Philosophy and Philosophical Thinking
ECON 100- Principles of Economics or ECON 110, Introduction to Economics and Strategic Behavior

Teori  (Seçmeli dersler):

INTL 203- Introduction to International Relations
INTL 204- Introduction to Comparative Politics
PHIL 215- Epistemology
ECON 201- Intermediate Microeconomics
ECON 202- Intermediate Macroeconomics
ECON 333- Game Theory and Strategy

Tarih (Seçmeli dersler)

INTL 308- History of Political Thought
PHIL 213- Ancient Philosophy
PHIL 217- Modern Philosophy

Seçilmiş Konular (Seçmeli dersler):

INTL 313- Introduction to Global Political Economy
INTL 325- Gender and Politics
INTL 406- Contemporary Issues in Turkish Politics
INTL 440- Religion, Secularism, and Democracy in the World
INTL 475- Politics of Ethnicity and Nationalism
PHIL 216- Ethics
PHIL 330- Applied Ethics
PHIL 401- Political Philosophy
ECON 322-International Finance
ECON 340-Public Finance
ECON 480- The Economics of Institutions
ECON 481- Turkish Economy

* Yukarıda yer alan Teori, Tarih ve Seçilmiş Konular alanlarının 2 tanesinden toplam 3 ders tamamlanmalıdır.
* Anadalı Ekonomi, Felsefe veya Uluslararası İlişkiler olan öğrenciler kendi anadalları dışındaki 2 seçmeli alandan 3 ders tamamlamalırdırlar.