Program Hakkında

Bölüm, öğrencilerinin psikolojinin hemen tüm alanlarında donanım kazanmasını ve psikolojideki farklı yaklaşımlara dair bilgi sahibi olmasını beklemektedir. Bölümde bilişsel, gelişimsel, sosyal, örgütsel ve kültürler arası psikoloji gibi alanlarda uzmanlaşmış öğretim üyeleri görev yapmaktadır. Öğrencilerimiz, öğretim üyelerinin üzerinde çalıştığı ulusal ve uluslararası projelerde birebir yer alabilmektedir. Bölüm, öğrencilerinin alanı daha iyi tanımaları ve izlemeleri için, yurt içinden ve yurt dışından psikolojideki bellibaşlı bilim insanlarını konuşmacı olarak davet etmektedir.

Mezuniyet Derecesi

Psikoloji Doktora Derecesi

Başvuru Koşulları

1. Niyet Mektubu
Akademik geçmişinizin yanı sıra Koç Üniversitesi’nde özellikle hangi konularda çalışıp araştırma yapmak istediğinizi belirtmelisiniz. Doktora araştırmasını belirli bir konuda yapmak isteyenler, bunu niyet mektubunda belirtmelidirler. Başvuru sırasında herhangi bir konuda karar vermiş olmanız beklenmese de genel olarak hangi konularla ilgilendiğinizi belirtmeniz faydalı olacaktır.

Aşağıdaki sorulara ile ilgili 2.000 kelimeyi geçmeyen yazı:

Neden Koç Üniversitesi’ne başvuruyorsunuz?

Neden belirli bir programa başvuruyorsunuz?

Kariyer hedefleriniz neler?

Doktora programlarına başvuranlar için araştırma ilgi alanlarınız nelerdir ve kiminle çalışmak istiyorsunuz?

2. Lisans ve Yüksek Lisans Transcriptleri

3. GPA/ Genel Not Ortalaması: minimum 3.0

4. GRE- Sayısal Puan (Yabancı öğrenciler) veya ALES- Eşit Ağırlık (Türk öğrenciler)

(Başvurmak isteyen öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir GRE/ALES puanı yoksa, başvurulara en yakın tarihte düzenlenen bir GRE/ALES sınavına gireceklerine dair bir belge sundukları takdirde başvuru yapabilirler)

5. ALES (Türk öğrenciler): MA / MS derecesi ile başvuran öğrenciler için EW’den (Eşit Ağırlık) en az 70, BA / BS derecesi ile başvuran öğrenciler için en az 80 EW (Eşit Ağırlık)

6. İngilizce Yeterlilik Sınavı

Anadili İngilizce olmayan adayların aşağıda belirtilen dil sınavlarından herhangi birine girmiş olmaları gerekir.

TOEFL:  IBT (80/120)

YDS: 80

YÖKDİL: 80

8. Yazılı Sınav
Bilim sınavı yapılır( Kampüse davet edilir ve adayın psikoloji alalnında bilimsel bir çalışmayı eleştirel bir gözle psikoloji araştırma tekniklerine de vakıf olarak değerlendirmesi beklenir).

Değişim Programı Olanakları

Değişim okullarının sayısı yıllar için hızla artmış olup, kurum sayısı 100’ü geçmiştir.

+ Koç Üniversitesi ile ortaklık anlaşması bulunan okulların tam listesi için tıklayınız.

Sınav Yönergesi, Ölçme ve Değerlendirme

Ders Harf Notları ve 4’lük Sistem Üzerinden Denklikleri

Harf    Puan

  • A+       4.00
  • A         4.00
  • A-        3.70
  • B+       3.30
  • B          3.00
  • B-        2.70
  • C+       2.30
  • C         2.00
  • C-        1.70
  • D+       1.30
  • D         1.00
  • F          0.00

+ Program Yükümlülükleri

+ Ders Tanımları

İstihdam Olanakları ve Üst Programlara Geçiş

Psikoloji Doktora Programı mezunları gerekli yetkinlikleri sağlamaları durumunda oldukça geniş bir çalışma alanları olacaktır. Yurtiçi ve yurtdışı akademik pozisyonlarda, sağlık bakanlığında, devlet araştırma merkezlerinde, ail eve sosyal politikalar bakanlığı bünyesinde, ve bir çok ulusal ve uluslararası şirketlerde çalışabilirler.

Kariyer Gelişim Merkezi, tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine ve mezunlarına kariyer gelişimi ve planlaması, lisansüstü eğitim planlarının oluşturulması ve profesyonel iş hayatı ile ilgili kararlarında destek olmaktadır. Kariyer Gelişim Merkezi ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://career.ku.edu.tr/